Poezi

Kosovë - dritë që nuk shuhesh

 

KOSOVË- DRITË QË NUK SHUHESH

  

Kur shpërthejnë ofshamat nga vullkani i dhembjes

Kur era shpërndan pëshpëritjet me lot,

Kur gjokset e plagosura s’tremben nga stihia e shembjes

E kjo tokë e përgjakur, na thërret ne sot.

 

Kur në vend të diellit zë vend errësira,

E hije të zeza tokën e mbulojnë

Kur si një fantazmë nate shtrihet mugëtira

E valët e pezmit çdo zemër kaplojnë.

 

Kur foshnjës së vogël n’djep nëna i këndon,

Ninullat e trimërisë,

Kur në vend t’përkëdheljeve me afsh i afron

Armët e burrërisë.

 

Atëherë si një shkëmb deti, ngrihet shqiptari

E me gjoks t’përgjakur, lart flamurin mban,

Atëherë n’luftë si shqipe, hidhet guximtari,

E zemra i gufon, posi një vullkan.

 

Atëherë dielli çan perden e errësirës,

E retë zhdavariten në qiellin e paskaj

Atëherë nga gjaku i shenjtë derdhur Nënëmirës,

Mbijnë lulëkuqet në çdo kënd e skaj.

 

Në këtë gjak të derdhur, ne sot të betohemi,

Oj Kosovë Nënë

Se bijtë e tu, sokola e petritë,

Jetën për ty, kemi për ta dhënë.

 

 

Kjo poezi është shkruar në vitin 1987 në Kajro gjatë studimeve, ndërsa është botuar në “Dituria Islame” Nr.96, Tetor 1997.

Kalendari

الأربعاء 16 صفر 1441
E mërkurë Safar 16 1441
E mërkurë Tetor 16 2019

Koloset e tefsirit

IMAGE Shihabud-din Mahmud el Alusi (1217 h.-1270 h)
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Shihabud-din Mahmud el Alusi (1217 h.-1270 h) dhe tefsiri i tij  “RUHUL MEANI FI TEFSIRIL KUR’ANI-L ADHIM VE-S-SEB’IL METHANI”    ... Read More...
IMAGE Muhammed Reshid Rida
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Muhammed Reshid Rida dhe tefsiri i tij TEFSIRUL KUR’ANIL HAKIM i njohur si “TEFSIRU-L-MENAR”   Muhammed Reshid Ridaja i takon plejadës së... Read More...
IMAGE Kadi el Bejdaviu
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Kadi el Bejdaviu dhe tefsiri i tij “ENVARU-T-TENZILI VE ESRARU-T-TE'VILI”   Biografia e tij Emri i tij i plotë është Abdullah ibn Umer ibn... Read More...

Sabri Bajgora -Hytbeja e Kurban-Bajramit 2011