Poezi

Jetimëve të Shqiptarisë

Jetimëve të Shqiptarisë

 

(Mjaft vëllavrasjeve në trojet shqiptare)

 

Ç’është ky zë që shpon qiellin

Ç’është ky vaj që t’shtin në dhe

Kush e zuri kështu diellin

Ç’janë mbi qiell, t’zeza këto re

 

Ç’janë këta lot që po pikojnë

Pika-pika lagin tokën

Janë jetimët që vajtojnë

S’kanë me çka ta shtrojnë as sofrën

 

Kush ua mbyti këtyre shpresën

Kush kështu zemrat ua copëtoi

Kush ua nxiu këtyre jetën

Plagë të thellë n’shpirt u shkaktoi

 

Mjaft më vrasje, mjaft më krime

Mjaft më dorën mbi vëlla

Mjaft më lot, mjaft më mallkime

Se kurrë dritë nuk kem me pa

 

Fshije lotin biri im,

Fshije lotin nëna ime

Shtrini dorën njëri-tjetrit

Sot është Dita për pajtime

 

Në emër të Zotit, me besa-besë

Shtrije dorën more vëlla

T’respektojmë urdhrat e fesë

Na fal neve o Allah.

 

 

Sabri Bajgora,

06.07.2007, Prishtinë

Kryesia e BIRK - ut

Feed not found.

Bislame.net

Dituria Islame

Tanzil.net

Online

Kemi 9 miq dhe s'ka antarë në linjë

Kalendari

الإثنين 7 ربيع الأوّل 1444
E hanë Rabbi al-Awwal 7 1444
E hanë Tetor 03 2022

Koloset e tefsirit

IMAGE Shihabud-din Mahmud el Alusi (1217 h.-1270 h)
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Shihabud-din Mahmud el Alusi (1217 h.-1270 h) dhe tefsiri i tij  “RUHUL MEANI FI TEFSIRIL KUR’ANI-L ADHIM VE-S-SEB’IL METHANI”    ... Read More...
IMAGE Muhammed Reshid Rida
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Muhammed Reshid Rida dhe tefsiri i tij TEFSIRUL KUR’ANIL HAKIM i njohur si “TEFSIRU-L-MENAR”   Muhammed Reshid Ridaja i takon plejadës së... Read More...
IMAGE Kadi el Bejdaviu
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015
Kadi el Bejdaviu dhe tefsiri i tij “ENVARU-T-TENZILI VE ESRARU-T-TE'VILI”   Biografia e tij Emri i tij i plotë është Abdullah ibn Umer ibn... Read More...

Sabri Bajgora -Hytbeja e Kurban-Bajramit 2011